ČVARKIJADE (NE)ĆE BITI

0

Idejni tvorac valjevske Čvarkijade, Slavan Batoćanin odlučan je da i ove godine organizuje manifestaciju koja se nalazi u gradskom kalendaru, ali koju, usled problema sa koronom, Grad nije uvrstio u svoj ovogodišnji program.

Iako je ostao bez dva miliona dinara namenjenih organizaciji Čvarkijade, a još važnije, bez dozvole da realizuje svoju zamisao, Batoćanin je odlučan da predstojećeg vikenda na keju Kolubare organizuje jubilarnu 15. Čvarkijadu.

„Pokušao sam sve. Išao sam od jedne do druge inspekcije, preko Turističke organizacije sam probao da napravim dopis Zavodu za zaštitu javnog zdravlja, da objasnim da ćemo držati distancu i da ćemo poštovati sve mere koje su oni propisali, ali odgovor je bio negativan. Išao sam i kod gradonačelnika i njegovog zamenika Patjarevića, ali su i oni rekli da je nemoguće ići protiv zakona.

Ja primećujem da u Valjevu danima nema korone i da smo disciplinovan grad. S druge strane, u Tešnjaru i Knez Miloševoj vikendom su hiljade dece, da ne pominjem vašare koji su organizovani, a i na skupu u crkvi pre par dana bio je ceo krizni štab prisutan, a niko nije nosio masku, i nikome se ništa nije desilo. Zašto bi onda neko branio Čvarke“? upitao je Batoćanin.

On je pozvao sve mesare iz Valjeva da se prijave za Čvarkijadu, koju namerava da održi narednog vikenda, spreman da snosi svu odgovornost i eventualne posledice.

„Spreman sam za svaku vrstu kazne, ali festival moramo obeležiti. Ako se širom Srbije održavaju različite manifestacije, ne vidim razlog da se to ne desi i u Valjevu. Na Kupusijadi je bilo 11 šatri i hiljade ljudi“, naglasio je Batoćanin. Po njegovim rečima izostaće programi koji su pratili Čvarkijadu, neće biti gostiju iz Regiona, iako je bilo velikog interesovanja, ali Čvarkijade će biti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име