METALAC SILAN NA STARTU

0

Nad košarkaškim klubom Metalac po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina visio je Demokleov mač. Ponovo se nametnulo pitanje gašenja jednog od brendova gradskog sporta, a glavni razlog za to bila je blokada računa i dugovi koji su izgledali kao nerešiv problem. Ipak, u poslednji čas pronađeno je rešenje. Klubu su u pomoć pritekli zaljubljenici u košarku, kadri da Metalcu pozajme lična finansijska sredstva čime je odblokiran račun, a samim tim je stvorena mogućnost i da Grad nastavi sa uplaćivanjem budžetskog novca namenjenog za funkcionisanje košarke u Valjevu.

Desio se i značajan momenat u formiranju nove uprave. Izborom i prihvatanjem funkcije predsednika kluba Jovan Teodosić se pojavio kao potencijalno rešenje na duže staze. Naravno da ovo podrazumeva da će i Miloš pomoći koliko bude u mogućnosti, s obzirom na profesionalne obaveze, pa se čini da su pred Metalcem ponovo svetli dani. U prilog ovome ide i činjenica da je novi gradonačelnik Lazar Gojković dete Metalca, ali i da je za prvog čoveka gradskog sporta imenovan Vlada Mišković, dugogodišnji igrač, kapiten i trener Valjevaca. Pored njih, predsednik Sportskog saveza je Radomir Simić, za kojeg važi sve  što i za Miškovića. Iz svega valja očekivati i preraspodelu finansijskih sredstava iz budžeta Grada, jer tamo ima dosta nelogičnosti, ali time ćemo se pozabaviti u posebnom tekstu.

Ništa manje važan trenutak za bitisanje Metalca je ostanak Vladimira Đokića na klupi, a da će, i pored krpljenja tima u minut do dvanaest, Valjevci biti tvrd orah u KLS svedoče uspesi u prva dva kola.

Na startu nove sezone Valjevci su na svom terenu savladali jednog od pretendenata za vrh, beogradski Dinamik sa, 82:72, a u toj utakmici posebno su se istakli Pasajlić sa 30 poena i devet skokova, Jovanović sa 13 koševa i Paunović i Stefanović koji su postigli po 11 poena.

Minulog vikenda u Valjevu je poklekao i Pirot. Konačni rezultat bio je 92:85, a Đokićevi puleni su u prvom poluvremenu vodili i sa 16 poena razlike (42:26), mada su gosti početkom treće deonice imali i prednost od 64:62.

Na ovom susretu briljirao je Paunović sa 39 koševa i 11 skokova, a odlična pratnja bili su mu Jovanović sa 22 i Pasajlić sa 18 poena.

Jasno je da je ovo trio, odnosno kvartet koji će nositi igru Metalca do daljeg, a ne treba zaboraviti ni iskusnog kapitena Đukovića, kao ni nekoliko izuzetno mladih domaćih igrača.

Sledeće iskušenje Metalac ima naredne subote kada ide u goste novosadskoj Vojvodini, koja kao i Valjevci ima dve startne pobede, i uz Zlatibor i Mladost čini vodeći kvartet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име