NOVI, A STARI OMLADINSKI RUKOMETNI KLUB METALAC

1

U Valjevu je juče održana vanredna izborna sednica Skupštine Omladinskog rukometnog kluba Metalac na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, sa jasnim ciljem da muški rukomet u gradu na obalama Kolubare vrati na glavnu pozornicu ovog sporta.

Novi predsednik kluba je Radoslav Marić, nekadašnji igrač i funkcioner ORK Metalac, dok se na mesto potpredsednika pomerio dr Zoran Živković.

Izabran je i novi Upravni odbor, čiji prioritetni zadatak će biti omogućavanje uslova za nesmetan rad stručnog štaba i igračkog kadra, a ambicije Valjevaca zacrtane su ciljem da se već u predstojećoj sezoni izbori plasman u Super B rukometnu ligu Srbije.

Skupština je počela minutom ćutanja za nekadašnje igrače kluba koji su preminuli u ovoj godini: Ljubisavu Brankoviću, Gordani Gvozdenić, Vladimiru Pejoviću i Miodragu Teodosiću, nakon čega je dr Živković izneo izveštaje o radu između dve Skupštine i finansijski iz čega se videlo da je saldo Metalca pozitivan. Naime, na računu kluba je nešto više od 400.000 dinara, ali kada se uzme u obzir da su tu sredstva namenjena organizaciji Gužvinog memorijala, kao i da postoje neizmireni troškovi u visini od oko 200.000 dinara dolazi se do zaključka da nova uprava startuje od nule.

Trener prvog tima Dragomir Čačić podneo je izveštaj o radu ove selekcije upoznavši prisutne da se početkom godine sve odvijalo po zacrtanom planu i da su, u sklopu priprema ostvarene četiri uzastopne pobede, od kojih je najvrednija bila nad Mačvom, koja je bila kandidat za ulazak u Super A ligu, dok je start drugog dela prvenstva obeležen sa tri pobede iz tri kola, čime se Metalac pozicionirao u vrhu tabele. S obzirom na pojavu korone prvenstvo je prekinuto i pauza je trajala do 10. maja, kada je dozvoljen rad na otvorenom. Manje – više, treninzi su trajali do kraja juna, a početak priprema za predstojeću sezonu je bio je 20. avgusta.

Klub su, zbog teške i neizvesne situacije napustili Borko Obradović, Stefan Kovačević i Nikola Jovanović, s tim da je sa RK Pančevo postignut dogovor da Stefan Kovačević igra na dvojnu registraciju, a u međuvremenu je postignut dogovor i sa Krstom Đerićem da se vrati u Metalac, pa će njegovo iskustvo među stativama biti od velikog značaja za predstojeća iskušenja.

Značajno je reći i da je Ivan Radojičić ostao u klubu i da će pored igračke biti i u ulozi sportskog direktora Metalca, a stručni štab će pored Čačića i Radojičića činiti Andrić i Simeunović.

Odlučeno je i da se oživi omladinska škola rukometa koja nosi naziv po Milanu Mići Jankoviću, i da se po receptu ovog sportskog radnika napravi baza od mladih Valjevaca, koji bi u doglednoj budućnosti trebalo da ponesu dres prvog tima.

Klub je zadržao staro ime za nove izazove, pa se sa nestrpljenjem očekuje početak sezone u Prvoj ligi Centar, gde će Valjevci za rivale imati devet beogradskih timova, Loznicu i Metaloplastiku 2. Vredno pomena je i da će ekipa biti sastavljena isključivo od domaćih igrača, a Skupština je završena prikazom istorijata rukometa u našem gradu, tokom koje je Vojislav Andrić pomenuo sva značajna imena i godine koje je Metalac obeležio, a posebno interesantan je podatak da je ovo jedini klub u Srbiji koji je iznedrio čak pet doktora nauka

1 KOMENTAR

  1. Stefan Kovačević NIJE napustio klub zbog „teške i neizvesne situacije“. Naprotiv, OSTAO JE VERAN klubu iz čije je škole rukometa pre 11 godina potekao u mnogo tezim i neizvesnijim vremenima, PA TAKO I U OVOM.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име