TADIĆ: KOMANDU VOJSKE PREBACITI U VALJEVO

0

Odbornik SPAS-a Nebojša Tadić svoj susret sa medijima posvetio je vojnoj tematici, tačnije nameri da pokrene inicijativu da se komanda Vojske Srbije iz prestonice izmesti u Valjevo.
„Bog, istorija i naši slavni đedovi su izabrali Valjevo za vojnu prestonicu Srbije.
Ako je Valjevo bilo prestonica Srbije u Prvom i Drugom ustanku protiv Osmanlija, ako se odavde branila u Prvom i Drugom svetskom ratu, ako je ovaj grad porodio Nenadoviće, Birčanina, Mišiće, Nediće, Milutina Madžarevića, Stojadina Mirkovića, pukovnika Pavlovića, kao i desetine hiljada najboljih branilaca otadžbine u svim oslobodilačkim ratovima, postavlja se prosto pitanje – zašto Valjevo ne može da bude vojna prestonica i u miru“, zapitao se Tadić.
On je ponovio stav da sedište Vojske Srbije treba premestiti u Valjevo:
„Mi, Valjevci, treba da pošaljemo inicijativu svim nadležnim državnim institucijama da donesu odluku o pravljenju novog sedišta srpske vojske u Valjevu.
Srbiji je potreban jedan veliki vojni kompleks koji treba da bude tako veliki i prilagođen novim izazovima da bude srpska varijanta Pentagona.
U okviru tog projekta je potrebno zatražiti izgradnju nove Vojne akademije i Vojne gimnazije“, poručio je Nebojša Tadić.
U vezi sa ovim istupanjem Tadić je rekao da je potrebno obnoviti kasarnu 17. pešadijskog puka, i da bi ona predstavljala svojevrsan spomenik ratnicima ovog puka koji, kao i Drinska divizija, nisu doživeli poraz u svojoj istoriji, a da bi aktuelni vlasnik prostora kasarne trebalo da bude obeštećen ili da može da postane zadužbinar i dobrotvor koji bi mogao da i sebi podigne spomenik ako dozvoli obnovu kasarne na starom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име