TADIĆ NA ČELU GRADSKE KOMISIJE ZA PREDSTAVKE I ŽALBE

0

Na redovnoj konferenciji za novinare odbornik SPAS-a, Nebojša Tadić upoznao je javnost da je odlukom Skuštine u Valjevu formirana Komisija za predstavke i žalbe, koju čini sedmoro članova, a da je on izabran za njenog predsednika.

„Verujem da su moje kolege iz Skupštine preopznale moju želj da radim isključivo u interesu građana, posebno onih najugroženijih. Hvala svima na ovoj, za mene svetoj dužnosti. Daću sve od sebe da to ne bude „mrtvo slovo na papiru“ i još jedna fiktivna institucija. Znam da se u mnogim gradovima ovakve komisije formiraju sa idejom da se kupi vreme i amortizuje narodno nezadovoljstvo, ali ja neću dozvoliti da budem zloupotrebljen u takve svrhe. Zato pozivam građane, udruženja, pokrete, staleške organizacije, a naročito najugroženije porodice, samohrane majke i sve one koji imaju probleme da ostvare svoja garantovana prava da se jave našoj Komisiji“, rekao je Nebojša Tadić, dodavši da očekuje nedvosmislenu podršku gradonačelnika za ovakav koncept rada.

Tadić se osvrnuo i na svoju inicijativu o formiranju novih gradskih opština, rekavši da je ona izazvala veoma dobre reakcije, naročito na području sela na kojima je on predložio osnivanje opštine Sveti Nikolaj, gde je potrebno razviti infrastrukturu, posebno putnu mrežu, struju i vodosnabdevanje. On je za ovaj vikend najavio prve sastanke za podršku ovoj inicijativi i brzo prikupljanje potpisa kako bi se ova inicijativa našla pred nadležnim institucijama, uz informaciju da će pripremu obaviti u saradnji sa direktorom Poljoprivredne škole i po savetima onih koji su u to upućeni.

Prilikom svog obraćanja novinarima Nebojša Tadić se osvrnuo i na nepostojanje gradskog ombudsmana, čiji zadatak bi bio briga o ranjivim grupama građana i socijalno ugroženima. Istakao je da je sad trenutak da se postavi ovo pitanje, jer se uveliko priprema budžet za 2021. godinu i da bi trebalo uzeti u razmatranje planiranje sredstava kako bi kancelarija gradskog zaštitnika građana zaživela i u Valjevu.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име